Charme d'Orient

tratamente traditionale orientale de infrumusetare

Tatuare cu henna la MaroccoSpa

Bronzare cu henna si tatuare cu henna la MaroccoSpa!!! Henna 100% naturala! Produse exclusive Charme d’Orient – Paris!

Pentru detalii si programari: 0372.962.661,    031.425.92.18, 0771.759.956

Adresa: Bd-ul Unirii, nr. 78, bl. J2, sc.1, et. 8, ap.31, sector 3, interfon 31C, BUCURESTI

http://www.maroccospa.wordpress.com

LakShmi – Machiaj bio si natural

lakshmi41

O noua linie de machiaj elaborata de laboratoarele LakShmi ce respecta intelepciunea milenara a Naturii si Ayurvedei; fabricate cu materiale organice ce nu modifica balanta delicata dintre om si natura.

Ai grija de tine in mod creativ!

Sa ai grija de tine, folosind culori naturale si luminoase ce pun in evidenta frumusestea, face parte din eleganta vietii.

Acum, cu lumina vibranta a liniei de machiaj natural LakShmi ai la dispozitie uneltele pentru a crea arta. Aceasta linie sublima imbratiseaza naturaletea, nobletea si mai presus de toate respectul fata de propriul corp. Machiajul natural LakShmi  te trateaza si te incanta cu culori seducatoare si efect de lunga durata al texturilor rafinate.

De ce organic?

Adauga valoare produsului -  O alegere etica pentru a asigura calitatea produsului – Creste calitatea, ofera puritate produsului – Produs mai concentrat si mai eficient.

Un produs natural este cel mai similar cu organismul nostru.

Cel mai important, poti experimenta placerea contactului cu natura pe care o putem pierde intr-o lume care este adesea prea artificiala!


Ingrediente principale:

Ulei de karanja – karanja este o planta mentionata in toate scrierile ayurvedice din antichitate; este o planta verde tot timpul anului si se gaseste in India. Uleiul numit pongam este extras din semintele sale; acest ulei are un continut bogat in  flavonoide  si este folosit in cosmetica datorita proprietatilor sale de protejare a pielii impotriva razelor ultraviolete  si ca tratament anti-imbatranire potrivit tuturor tipurilor de piele.

Ulei de argan – acest pretios nectar este obtinut din semintele fructelor de argan, copac ce creste in Maroc. Are un continut bogat in acid linoleic si vitaminele A si E. Este un ulei foarte emolient ce stimuleaza regenerarea celulara, hraneste pielea lasand-o catifelata si elastica; incetineste procesul de imbatranire si protejeaza impotriva substantelor toxice ce se pot absorbi prin piele. Doar cateva picaturi din acest nectar oriental sunt suficiente pentru ca pielea sa arate luminoasa si catifelata la atingere.

Ulei de trandafir muscat – uleiul este extras din semintele florilor; uleiul are caracteristici si proprietati extraordinare datorita prezentei simultane a celor 2 acizi grasi esentiali. Acidul linoleic si alpha – linoleic sunt surse de omega 3 si omega 6, protejati de o concentratie mare de antioxidanti naturali(vitamina E si carotenoide) si de un numar de phitosterols prezenti in ulei. Uleiul de trandafir muscat contribuie la mentinerea functionalitatii celulelor si a sistemului imunitar favorizand regenerarea celulara.

Acizii grasi esentiali continuti in semintele de trandafir muscat nu permit substantelor toxice sa patrunda prin piele. Mai mult, uleiul de trandafir muscat este obtinut prin presare la rece, sporind si conservand calitatile lui naturale.

Uleiul din samburi de grapefruit – acest ulei bogat in acizi grasi nesaturati si vitamine(vitamina F), este extras din semintele “nectarului Zeilor”. Are exceptionale proprietati emoliente si hranitoare.

Produsele le puteti vizualiza si comanda pe site-ul:  http://www.spavision.wordpress.com

lakshmi6

Cautam distribuitori

Cautam distribuitori(magazine on-line) pentru manusi de baie si buretei de baie cu jucarii(animalute din plus) pentru copii si bureti naturali din Marea Mediterana.

Uleiul de macese(rosa mosqueta)

Uleiul de macese(rosa mosqueta= trandafir muscat=trandafir salbatic)

rosier-muscatMăceşul, un regenerator natural al pielii
Capacităţile sale de cicatrizare şi regenerare a pielii sunt apreciate de mulţi ani în lumea cosmeticelor. În plus, această plantă pune la dispoziţie şi proprietăţile sale digestive şi antiseptice. Acest arbust cu ramuri subţiri, cu spini, cu flori mici albe sau roz produce un “fruct” mic şi oval, din care se extrage un ulei esenţial cu o varietate de proprietăţi. Uleiul are în compoziţie principii active, cu proprietăţi terapeutice multiple. Folosit în dermatologie, nutriţie şi cosmetică, uleiul de măceşe conţine acizi graşi esenţiali.

Acizii graşi au rol foarte important în proceselede regenerare cutanata. Acestea sunt elemente cheie pentru a repara ţesuturile deteriorate. Uleiul de macese incetineste îmbătrânirea  prematură a pielii. Utilizarea sa a furnizat rezultate excelente în tratarea arsurilor, cicatricilor, alte deteriorari ale pielii. S-a dovedit benefic in:
Reducerea ridurilor si semnelor de îmbătrânire prematură.
Atenueaza cicatricile(si cele lasate de acnee) şi îmbunătăţeşte culoarea ambelor tipuri de cicatrici: chirurgicale şi accidentale,reduce roşeaţa (hiperpigmentarea).
Uleiul de macese (Rosa Mosqueta) oferă rezultate excelente în tratamentul de piele, care a fost afectata de arsuri(soare sau solar) sau expusa la radioterapie.

Este recomandat in special pentru pielea uscata si foarte uscata. Se poate utiliza si pentru masaj, masti, impachetari corporale.

Istoric: Originar din Asia, trandafirul muscat a ajuns in Europa dupa ce a fost mai intai adus in America de Sud de catre spanioli in secolul al XVI-lea. Astazi, trandafirul muscat(numit “rosa mosqueta” de catre locuitorii din Chile) se gaseste in Sudul regiunii Chile(America de Sud) intr-un climat si sol propice pentru a se dezvolta.

Uleiul de argan(2)

argan

Supranumit “aurul desertului” din cauza culorii sale aurii precum nisipul, uleiul de argan, produs exclusiv in Maroc, este un ulei de legenda.

Metode traditionale de obtinere a uleiului de argan:

Recolta: Fructele sunt de culoare verde sau galben deschis de marimea unei prune si in interiorul lor se gaseste un miez cu 1 – 3 seminte din care se extrage pretiosul ulei. Intre lunile iunie si septembrie femeile marocane se aduna in grupuri mici si pornesc cantand sa recolteze fructele. Odata ce cosurile au fost umplute, fructele sunt puse la uscat la soare intre 15 zile si o luna, etapa esentiala care ajuta ulterior la spargerea nucilor.

  1. Consacarea(faramitarea nucilor): Prima etapa din tratamentul fructelor consta in scoaterea nucii din pulpa uscata care o inconjoara, prin strivire. Nucile fara pulpa sunt mai apoi faramitate. Consacarea consta in spargerea carcasei pe o piatra de granit, o actiune ce necesita foarte multa indemanare. Se tine intre doua degete miezul neted si alunecos si se blocheaza nicovala din piatra, lovind in acelasi timp cu cealalta mana, cu o lovitura dura, exact pe locul de imbinarea a miezului(pe mijloc).
  2. Prajirea – Samburii sunt pusi pe foc, in general in mici cuptoare de pamant sau gratare cu jar. Aceasta operatiune se face intotdeauna manual. Dupa ce au fost scosi din carapacea lor dupa sfaramare, samburii sunt pusi(in cantitati mici) intr-o farfurie de pamant asezata pe foc sau pe jar. Operatiunea este delicata pentru ca samburii trebuie prajiti fara a fi arsi ca sa nu se piarda vitaminele si o parte din acizii grasi si gustul lor inimitabil de nuca, propriu uleiului alimentar. Pentru a se face uleiul cosmetic cat de pur posibil, prajirea se face la un foc foarte mic. Aceasta operatiune cade in sarcina celor mai pricepute femei care supravegheaza intensitatea focului si amesteca incet in migdale ca sa nu se prajeasca decat foarte usor si omogen. Atent intoarse si amestecate cu ajutorul unei spatule, samburii degaja un miros imbietor.
  3. Macinarea – Iata momentul mult asteptat cand uleiul de argan se naste gratie unei pietre de moara numita “azerg” cu care se macina samburii. Asezata pe rogojini multicolore acoperite cu perne, femeia, cu un gest transmis din mama in fiica, pune cativa pumni de samburi prajiti, in prealabil, in centrul morii de granit. Se roteste fara incetare partea superioara a pietrei, in sensul invers al acelor de ceasornic. In ritmul miscarilor, o pasta vascoasa de culoare caramel incepe in sfarsit sa isi croiasca drum inspre recipient.
  4. Extractia – Ingenunchiata pe rogojini, femeia incepe in aceasta etapa o munca meticuloasa de amestecare si de framantare a pastei, adaugand putin cate putin apa, “doza casei” fiind protejata ca un secret. Lungul process de extractie cere rabdare si rezistenta, fiind necesare 8 ore de efort pentru a obtine 1 litru de ulei. Mainile femeii sunt mereu in miscare, framantand, invartind. Cu un gest care coboara din antichitate, firicelul de aur incepe sa curga. Atunci cand din pasta nu mai iese nici o picatura, aceasta este modelata in mici galeti, ca o turta, asezata in jurul farfuriei de pamant in care uleiul straluceste precum aurul. Uleiul este apoi filtrat si depozitat in flacoane de sticla. In cealalta parte, intr-o cuva se raceste uleiul. Decantat timp de 2 – 3 zile, apoi filtrate din nou, uleiul va fi perfect pur.

tatoo2henna

 

Henna este numele persan al plantei “lawsonia inermis”. Originile ei sunt in Asia si coasta Mediterana a Africii dar in prezent se planteaza in toata lumea in zone cu climat cald. Are flori cu 4 petale mici de culoare galbena pana spre roz si frunzele produc o culoare rosiatica. De doua ori pe an frunzele se usuca si se fac pudra. Aceasta pudra este utilizata pentru vopsirea parului intr-o nuanta rosie si pentru arta mehndi. Henna contine acid hennatannic care interactioneaza cu colagenul din celulele pielii si cu keratina din unghii si par lasand o culoare rosiatica.

Henna a fost utilizata in cosmetica de foarte mult timp. Henna naturala nu are reactii adverse; aplicarea ei este sigura si pentru copii si femei insarcinate daca nu sunt adaugate chimicale periculoase sau aditivi grei.

Henna neagra trebuie evitata! Nu exista henna neagra naturala; pentru a se obtine henna neagra se adauga chimicale(PPD) care pot produce leziuni pielii si cicatrici.

Henna pudra proaspata are miros de iarba sau de spanac si este de culoare verde sau kaki. Daca pudra de henna are culoare verde deschis inseamna ca au fost adaugate chimicale(deseori sunt chimicale alimentare si pot fi sigure…). Daca are culoare maro si nu miroase insemana ca este veche si nu se poate utiliza pentru mehndi .

Henna pudra este sensibila la lumina si caldura asa cum este orice produs organic fara conservanti adaugati.

Mehndi este un cuvant hindus ce descrie procesul pictarii corpului cu pasta henna. In mod traditional, pasta henna se foloseste pentru desene pe maini si picioare. Se folosesc metode variate pentru aplicarea pastei henna pe piele. In Maroc se folosesc siringi, in India conuri confectionate din plastic(celofan).

Pasta se prepara din frunze de henna uscate amestecate cu o varietate de ingrediente cum ar fi suc de lamaie, ceai negru, cafea, petale de trandafir, uleiuri esentiale, zahar etc

Dupa aplicarea pe piele, se lasa sa se usuce timp de 6 – 12 ore; cu cat intra in contact cu pielea pentru mai mult timp cu atat culoarea rezultata este mai inchisa si de durata. Caldura ajuta culoarea sa intre mai repede in piele si sa se inchida. Dupa ce henna se curata de pe piele(cu suc de lamaie sau ulei de masline , niciodata cu apa) ramane o culoare galben – portocalie. Culoare se inchide spre rosu – maroniu in urmatoarele 48 de ore si se estompeaza treptat. Obtinerea unei culori mai inchise depinde de chimia corpului fiecarei persoane, de locul unde s-a aplicat pasta henna si de cat de mult timp pasta a stat in contact cu pielea.

Tatuajul cu henna va avea culoarea cea mai inchisa daca este aplicata pe extremitatile corpului(maini – palme, glezna, laba piciorului) si se pastreaza cel mai bine in timp(pana la 3 saptamani).

Pentru a se obtine rezultate optime se recomanda aplicarea pastei henna pe maini sau picioare si se mentine zona la cald(manusi, sosete groase) pentru cel putin 8 ore. Henna naturala nu va colora niciodata pielea in mov, roz, albastru sau negru. Henna care lasa orice alta culoare pe piele inafara de rosu-maroniu, are chimicale adaugate si nu este sigura pentru sanatate.

Tatuarea cu henna este temporara si se estompeaza treptat. Atunci cand pasta este aplicata pe piele se simte o usoara senzatie de racoare datorita proprietatilor plantei.

Tatuarea cu henna este folosita cel mai adesea la nuntile indiene si musulmane. Femeile isi tatueaza mainile si picioarele, fiind unul dintre primele daruri oferite mirelui de catre mireasa. Adesea, simboluri ale fertilitatii si dragostei, desene cu pauni si inimi sunt incorporate in desen. Uneori initialele numelelor mirilor sunt ascunse printre simboluri pentru a fi gasite in intimitate in noaptea nuntii.

Unele traditii tin ca mireasa, odata mutata in casa mirelui, sa nu se ocupe de gospodarie atata timp cat desenele sunt vizibile. Acest lucru permite miresei sa se obisnuiasca cu noua familie si sa isi gaseasca locul printre ei. Oadata ce mehndi s-a sters, ea va incepe sa aiba grija de noua ei familie. Aceasta este adesea prima si ultima “vacanta” pe care femeia o va primi intr-o casa ce tine la traditii.

Rolul mehndi in ritualurile nuntii se extinde mai departe de infrumusetare si socializare. Este asociata cu intrarea fetei in lumea adulta. O relatie exista intre mehndi si ciclul menstrual; acest lucru se datoreaza in parte culorii pe care o lasa henna si a duratei cat rezista pe piele(in medie o spatamana).

In mod traditional, doar femeile maritate pot practica acest ritual. Sarcina si alte evenimente importante sunt ocazii pentru a se practica mehndi, consideranduse ca aduce noroc si protejeaza de “ochii diavolului” datorita culorii sale rosiatice.

Aplicarea hennei si petrecerea corespunzatoare acestui ritual este de obicei rezervata femeilor. Deseori femei membre ale familiei si prietene apropiate participa la petrecere, acest lucru creand oportunitatea ca viitoarea mireasa sa primeasca suport si sfaturi.

 

Untul de karite

UNTUL DE KARITE(untul de shea)

buttershea

Karité este un produs specific continentului African. Untul de karite a fost mult timp singurul produs cosmetic al femeilor africane, fiind un extraordinar regenerant al pielii. Femeile isi ung copiii cu unt de karite pentru a preveni sau vindeca ranile si iritatiile. Este recomandat femeilor insarcinate pentru a preveni formarea vergeturilor si pentru a tonifia muschii. In masajul practicat la cald este un excelent decontractant fiind extrem de benefic si pentru sportivi.

Utilizarea sa seculara in Africa pentru intretinerea musculara este recunoscuta. Inainte de efort, untul de karite permite accelerarea sanguina si incalzirea; dupa efort, untul permite o recuperare mai rapida, amelioreaza drenajul si eliminarea toxinelor din muschii obositi.

Datorita compozitiei sale, untul de shea patrunde rapid in piele si lasa o senzatie agreabila de stare de bine, conferind pielii un aspect matasos si elasticitate.

Contine trigliceride cu proprietati hidratante, acizi grasi liberi sau fitosteroli(favorizeaza reintinerirea celulara si netezirea dermei), vitamina A(stimuleaza formarea de celule noi), vitamina E sau tocoferol(actiune antioxidanta), vitamina K(ajuta la controlarea coagularii sanguine).

Arborele de karite este considerat ca fiind sacru de catre locuitorii Africii. Continentul African este unicul furnizor mondial al acestui produs, avand 16 tari producatoare. Exploatat in mod traditional pentru a servi ca grasime pentru mancare, ca sapun sau ca sursa de energie, karite alimenteaza astazi numeroase ramuri industriale, printre care si industria cosmetica. Karite creste in salbaticie in Africa de Est, in interiorul unei zone care se intinde din Mali in nordul Sudanului si din Togo pana in sudul Ugandei. Acest teritoriu este chiar numit de comercianti “cordonul karite-ului”.

Copacul poate masura intre 10 si 15 metri inaltime. Pentru a produce chiar si cel mai mic fruct ii sunt necesari in jur de 15 ani, iar pentru a ajunge la maturitate si a atinge productia maxima trebuie sa treaca 25 de ani. Odata atinsa varsta maturitatii, copacul continua sa produca fructe si 2 secole si traieste pana la 300 de ani. In mod traditional se estimeaza ca arboreal de karite produce intre 12 si 15 kg de nuci uscate pe an. Tratate fie artizanal, fie industrial, nucile furnizeaza intre 3 si 4 kg de materie grasa care vor da dupa tratare 1 – 2 kg de unt de karite.

Fructul de karite se prezinta sub forma de ciorchine de fructe ovale de culoare verde inchis pana la maro, de 4 – 8 cm lungime. Odata deschis, fructul contine 1 – 2 nuci dure de culoare albicioasa. Din greutatea fiecarei nuci, jumatate este materie grasa. Fructele sunt culese intre iunie si septembrie, fiind o sarcina rezervata in general femeilor.

Metode traditionale de obtinere a untului de karite:

1. Spalarea si trierea manuala a nucilor.

2. Nucile sunt uscate la soare.

3. Samburii sunt zdrobiti usor cu ciocanul(concasare)

4. Samburii sunt prajiti intr-o oala(prajire)

5. Pudra obtinuta este transformata intr-o pasta densa maronie(zdobire)

6. Aceasta pasta este subtiata intre doua pietre de granit. Este malaxata, apoi amestecata manual, adaugandu-i-se un pic de apa pentru a se obtine o pasta alba. Este vorba despre baterea untului.

7. Untul obtinut este apoi amestecat din nou cu apa si incalzit. Apa se evapora si impuritatile se depun la fund(purificare).

8. Dupa e etapa de decantare untul varsat in recipient mici. Este gata pentru a fi folosit.

Untul de karité cu ulei de argan – Charme d’Orient

Produs neiritant testat sub control dermatologic

Acest unt de karité obţinut din prima presare la rece, îmbogăţit cu ulei de argan şi delicat parfumat, este un produs ideal pentru toate tipurile de piele.

În mod particular este hidratant şi hrănitor. Protejează împotriva uscării pielii şi are un efect reparator.

Trebuie folosit zilnic pentru a hrănirea şi hidratarea pielii.

Testat sub control dermatologic. Produs în Franţa.

Testele de eficacitate la care a fost supus acest produs au evidenţiat următoarele rezultate:

100% dintre subiecţi au estimat că produsul avea efect hidratant şi hrănitor.

100% dintre subiecţi au considerat produsul eficient asupra părţilor rugoase şi uscate.

92% dintre subiecţi au constatat un efect reparator asupra pielii.

75% dintre subiecţi au resimţit o ameliorare a confortului pielii după 3 săptămâni de aplicare şi şi-au perceput pielea mai fină şi mai suplă la sfârşitul studiului.

Sursa: Test de folosire a produsului Charme d`Orient – Unt de karité cu ulei de argan parfumat – sub control dermatologic. Raport proclaim VT2254/RF2.

Accesorii spa/masaj

NATURAL WOODEN BRUSHES – PALM LINE(LUX)

lux

NATURAL WOODEN BRUSHES

ap997

ap924mp

ap503

ap302

ap115

ap119

ap107k

NATURAL WOODEN BRUSHES – BROWN LINE

ap997b

ap503b

ap924b

ap302b

ap0145sb

ap119b

ap108b

ap016b

ap013sb

al329b

VULCANIC PUMICE(roca vulcanica)

roca-vulcanica

bureti

BURETI NATURALI DIN MAREA MEDITERANA(culesi la 100 m adancime)

Au durata de utilizare de pana la 5 ani.  De calitate exceptionala, diferiti de buretii naturali de la Tropice care au o durata de utilizare de doar 2 – 3 luni.

Ii comercializam ambalati in cutie transparenta din plastic alaturi de un prosopel(manusa) din frotir.

Pretul lor difera in functie de marime(7-8 cm; 8-9 cm; 9-10 cm; 11-12 cm; 13-14 cm; 14-15cm;15-16 cm; 16-17 cm; 17-18 cm; 18-19 cm; 20-21 cm; 22-23 cm).

Cei mici(7-8 cm) pot fi folositi pentru demachiere, inlocuind cu succes dischetele demachiante conventionale(greu biodegradabile).

Pentru o utilizare indelungata, recomandam clatirea in profunzime a buretelui dupa utilizare, pentru a elimina orice urma de sapun.

Buretele natural este recomandat si bebelusilor, datorita faptului ca este foarte moale si placut la atingere si 100% natural!

Cei mai utilizati(raport calitate – pret):

G1(7-8 cm) – Pret 10 RON

g1

G4(13 – 14 cm) – Pret 40 RON

burete-g4

G5(14 – 15 cm) – Pret 52 RON

burete-g6

G6(15 – 16 cm) – Pret 63 RON

burete-g6

La cerere se pot comanda toate marimile prezentate mai sus. Pentru detalii sau comenzi trimiteti mail la:

georgia@zappmobile.ro

sau

contact.spavision@gmail.com

Bronzare cu henna

BRONZARE  CU  HENNA  FATA  SI  CORP

Pentru un bronz frumos, 100% natural şi CARE NU VA FI NICIODATĂ PORTOCALIU.

PREPARARE

Puneţi 3 linguri de henna într-un vas. Adăugaţi apă caldă şi 1 lingură de loţiune de bronzare.

Amestecaţi până când obţineti un amestec omogen.

Preparaţi pasta cu 6 ore înainte de tratament sau cu o zi înainte.

PREPARAREA RHASSOUL

În apă caldă, adăugaţi 3 linguri de rhassoul şi 5 picături de apă de flori de portocal pentru a obţine un amestec omogen.

Masaţi din cap până în picioare pe pielea umedă. Clătiţi imediat.

APLICARE

Rugaţi clienta să se aşeze cu faţa în jos.

Aplicaţi amestecul de henna pe piele umedă cu mişcări circulare evitând gleznele, mâinile, picioarele şi faţa (zone aspre care se pot păta).

Atenuaţi liniile de demarcaţie henna de la încheietura mâinii şi de la gleznă cu puţină apă.

Repetaţi procedura pe cealaltă parte.

Împachetaţi clienta, asigurându-vă că ţine mâinile inchise.

Lăsaţi să acţioneze timp de 15-20 de minute.

Din nou, diluaţi amestecul de henna cu apă caldă.

Începeţi aplicarea, începând cu zona picioarelor, faţa şi apoi mâinile.

Masaţi aceste zone pentru a vă asigura că aplicarea este uniformă.

Masând, aplicaţi amestecul rămas pe restul corpului timp de 5 minute înainte de a clăti temeinic.

Înveliţi clienta în apă călduţă cu uleiuri parfumate.

DURATA TRATAMENTULUI: 1hr.

PRODUSE UTILIZATE: Kitul de bronzare henna – Rhassoul – Apă de flori